Espresso Academy

  • Definitia espresso

    Definitia espresso

    Definitia espresso este foarte controversata deoarece ideea pe care o au oamenii despre aceasta variaza in functie de propriile lor gusturi. Aproape orice aspect al prepararii unui espresso este discutabil: de la tipul de amestec la tehnica de presare, la cantitatea de cafea necesara pentru prepararea unui espresso. Din acest punct de vedere espresso este o arta si barmanul este un artizan iscusit. De aceea, evenimente precum Campionatul Mondial al Barmanilor devin din ce in ce mai populare, in masura in care fiecare participant realizeaza ceva original. Detalii

  • Cafea clasica vs espresso

    Cafea clasica vs espresso

    Exista cateva diferente majore intre cafeaua obisnuita si espresso, una dintre ele fiind durata prepararii. Timpul necesar prepararii unui expresso este mai scurt decat pentru prepararea cafelei, si gama variata de aparate de facut espresso disponibile pe piata in prezent permit prepararea unui espresso intr-un timp atat de scurt fortand apa sa treaca prin cafea prin cresterea presiunii acesteia. Pentru cei care apreciaza gustul unei cafele adevarate, espresso-ul si bauturile bazate pe espresso in general sunt solutia perfecta pentru obtinerea unei bauturi delicioase. Detalii

  • Boabele de cafea espresso

    Boabele de cafea espresso

    Boabele de cafea espresso se gasesc in amestecuri din doua mari tipuri de cafea - Arabica si Robusta - care influenteaza in mod semnificativ savoarea cafelei. Acestea joaca cel mai important si semnificativ rol in procesul de preparare a cafelei. Termenul folosit este inselator deoarece acestea nu sunt intr-adevar boabe ci semmintele fructului arborelui de cafea si pot fi extrase fie prim metode uscate sau umede. Daca este sa judecam dupa banii care se scot din afacerile cu cafea, vom observa ca aceasta este al doilea produs ca rata de comercializare si o bautura foarte populara in intreaga lume. Detalii

  • Cafeaua si sanatatea - cateva descoperiri surprinzatoare

    Cafeaua si sanatatea - cateva descoperiri surprinzatoare

    Oamenii beau cafea peste tot in lume, in fiecare zi, fie ca sunt tineri sau batrani. Dar, ca de altfel in cazul altor lucruri de care ne bucuram in viata de zi cu zi, ne intrebam uneori daca este buna pentru sanatatea noastra. Dupa miile de studii realizate asupra cafelei, este din ce in ce mai clar ca daca o bem in cantitati moderate, pana la 4/5 cesti pe zi, cafeaua nu este daunatoare, ba chiar poate avea efecte benefice asupra sanatatii noastre. Pentru a demonta cateva idei gresite despre cafea, va prezentam in cele ce urmeaza ultimele descoperiri asupra catorva dintre beneficiile mai putin cunoscute ale cafelei asupra sanatatii. Detalii

  • Cofeina din cafea

    Cofeina din cafea

    Cofeina este doar una dintre substantele chimice care se gasesc in cafea, dar este cea mai cunoscuta datorita numeroaselor efecte fiziologice pe care le are asupra organismului uman. Cofeina poate fi intalnita in multe alte plante in afara arborelui de cafea, cum ar fi arborii de ceai si cei de cacao. Detalii

  • Intrebari frecvente

    Intrebari frecvente

    Oamenii beau cafea peste tot in lume, in fiecare zi, fie ca sunt tineri sau batrani. Dar, ca de altfel in cazul altor lucruri de care ne bucuram in viata de zi cu zi, ne intrebam uneori daca este buna pentru sanatatea noastra. Dupa miile de studii realizate asupra cafelei, este din ce in ce mai clar ca daca o bem in cantitati moderate, pana la 4/5 cesti pe zi, cafeaua nu este daunatoare, ba chiar poate avea efecte benefice asupra sanatatii noastre. Pentru a demonta cateva idei gresite despre cafea, va prezentam in cele ce urmeaza ultimele descoperiri asupra catorva dintre beneficiile mai putin cunoscute ale cafelei asupra sanatatii. Detalii

  • Espressoarele de cafea - gasiti aparatul potrivit care sa va multumeasca pe deplin

    Espressoarele de cafea - gasiti aparatul potrivit care sa va multumeasca pe deplin

    Exista mai multe modalitati de a va prepara ceasca de cafea preferata, toate variind in functie de ce este mai bun si mai pe gustul dumneavoastra. Inainte chiar de a incepe sa va ganditi la cea mai buna cafea, ar trebui sa stiti care sunt posibilitatile pe care vi le ofera espressorul dumneavoastra (sau viitorul espressor). Acest lucru va va ajuta sa descoperiti acea metoda prin care sa obtineti un gust si o concentratie perfecta pentru fiecare ceasca de cafea pe care o veti prepara. Faptul de a cunoaste care sunt calitatile unui espressor bun va va ajuta sa estimati ce gust va avea cafeaua dumneavoastra de la o zi la alta. Detalii

  • Espressoarele pentru birouri

    Espressoarele pentru birouri

    A existat la un moment dat o adevarata moda a locurilor in care oamenii mergeau sa consume cafea de calitate. Nu cu mult timp in urma singurele locuri unde puteai sa bei o cafea buna, mai ales daca erai iubitor de espresso, erau cafenelele. De asemenea, puteai sa mergi in micile cafenele care ofereau cafea de calitate, dar cu siguranta nu puteai bea o cafea buna la tine acasa, si ultimul loc in care oamenii se asteptau sa bea o cafea buna era la birou. Detalii

  • Partea I - Africa si tarile arabe

    Partea I - Africa si tarile arabe

    Arborele de cafea este originar din regiunile inalte ale Etiopiei. Se crede ca primii arbori au fost descoperiti in regiunea Kaffa, de unde denumirea de cafea. O legenda populara povesteste despre un pastor de capre numit Kaldi. Intr-o zi acesta a observat ca animalele lui se comportau ciudat. Erau pline de energie, alergand jucause una dupa cealalta behaind tare. Pastorul a observat ca acestea mancau niste bobite rosii dintr-un tufis din apropiere. Simtindu-se obosit si fiind curios intr-o oarecare masura, Kaldi a decis sa manance si el cateva bobite. Spre marea lui incantare, oboseala i-a disparut rapid intr-o izbucnire proaspata de energie. La manastire, Kaldi i-a povestit staretului despre efectul energizant miraculos pe care aceste bobite l-au avut atat asupra lui cat si asupra caprelor. Detalii

  • Partea a II-a - Raspandirea cafelei in Europa

    Partea a II-a - Raspandirea cafelei in Europa

    Abia in 1615 a cunoscut Europa cafeaua. Negustorii venetieni, ce aveau legaturi comerciale puternice cu Levantul (termen istoric folosit pentru o mare parte din Orientul Mijlociu, teritoriu ce includea Israelul, Iordania, Libanul si Siria), au inceput sa importe cafea in Italia. Odata ce a patruns in Europa, acest produs s-a raspandit rapid pe intreg teritoriul acesteia. Totusi au existat anumite controverse in ce priveste introducerea cafelei in Europa. Potrivit mai multor surse, un grup de clerici crestini au incercat sa obtina interzicerea cafelei inainte ca aceasta sa devina disponibila la scara larga. Acestia au mers la Papa Clement al VIII-lea (1535-1605), sustinand ca acest produs este pentru cei ce il urmeaza pe Diavol si ca acei crestini care beau cafea isi dadeau sufletele Satanei. Dar inainte de a interzice cafeaua, Papa Clement a insistat sa o guste. Dupa ce a baut prima ceasca, Papa a fost atat de impresionat de aroma si de gustul acesteia incat a concluzionat ca o astfel de bautura nu ar putea fi lucrarea Satanei, si a declarat in schimb ca aceasta bautura ar trebui sa fie botezata pentru a deveni o adevarata bautura crestina. Detalii

  • Partea a III-a - Colonizarea si plantatiile de cafea

    Partea a III-a - Colonizarea si plantatiile de cafea

    Incepand cu secolul XVII, odata cu sporirea popularitatii cafelei pe teritoriul Europei, a crescut si interesul Marilor Puteri ale Lumii - Regatul Unit, Franta, Olanda, Portugalia si Spania - pentru aceasta. Pana in acel moment, cafeaua era importata din Peninsula Arabica, asupra careia niciuna dintre aceste natiuni nu avea control. Europenii au incercat cafeaua si le-a placut, iar acum doreau sa inceapa sa produca pentru ei insisi. Infiintarea propriile lor plantatii de cafea pe teritoriile coloniilor statelor respective a fost o adevarata cursa. Primele care s-au lansat in aceasta cursa au fost Tarile de Jos. In 1616, spionii olandezi au reusit sa sustraga un arbore de cafea din Mocha (Yemen). Detalii

  • Partea a IV-a - Comercializarea cafelei

    Partea a IV-a - Comercializarea cafelei

    Pentru cunoscatori, perioada cuprinsa intre mijlocul secolului XIX si ultima decada a secolului XX este cunsocuta ca "Epoca Intunecata" a cafelei. De-a lungul acestei perioade, cafeaua si-a pierdut farmecul muzical specific Orientului Mijlociu, devenind comerciala si banala.
    Atunci cand a fost introdusa pentru prima oara in Marea Britanie in secolul 17 cafeaua era o bautura apreciata de toate clasele sociale. Detalii

Transport gratuit

Transport gratuit

pentru comenzi mai mari de 350 lei (TVA inclus)

Detalii
Cadouri

Cadouri

Afla ce noutati avem si fa o surpriza celor dragi.

Detalii
Testimoniale

Testimoniale

Afla ce spun clientii despre produsele noastre.

Detalii
Magazin atestat GPec Viziteaza magazinul BizCafeShop.ro pe ShopMania