General

  • Definitia espresso

    Definitia espresso

    Definitia espresso este foarte controversata deoarece ideea pe care o au oamenii despre aceasta variaza in functie de propriile lor gusturi. Aproape orice aspect al prepararii unui espresso este discutabil: de la tipul de amestec la tehnica de presare, la cantitatea de cafea necesara pentru prepararea unui espresso. Din acest punct de vedere espresso este o arta si barmanul este un artizan iscusit. De aceea, evenimente precum Campionatul Mondial al Barmanilor devin din ce in ce mai populare, in masura in care fiecare participant realizeaza ceva original. Detalii

  • Cafea clasica vs espresso

    Cafea clasica vs espresso

    Exista cateva diferente majore intre cafeaua obisnuita si espresso, una dintre ele fiind durata prepararii. Timpul necesar prepararii unui expresso este mai scurt decat pentru prepararea cafelei, si gama variata de aparate de facut espresso disponibile pe piata in prezent permit prepararea unui espresso intr-un timp atat de scurt fortand apa sa treaca prin cafea prin cresterea presiunii acesteia. Pentru cei care apreciaza gustul unei cafele adevarate, espresso-ul si bauturile bazate pe espresso in general sunt solutia perfecta pentru obtinerea unei bauturi delicioase. Detalii

  • Boabele de cafea espresso

    Boabele de cafea espresso

    Boabele de cafea espresso se gasesc in amestecuri din doua mari tipuri de cafea - Arabica si Robusta - care influenteaza in mod semnificativ savoarea cafelei. Acestea joaca cel mai important si semnificativ rol in procesul de preparare a cafelei. Termenul folosit este inselator deoarece acestea nu sunt intr-adevar boabe ci semmintele fructului arborelui de cafea si pot fi extrase fie prim metode uscate sau umede. Daca este sa judecam dupa banii care se scot din afacerile cu cafea, vom observa ca aceasta este al doilea produs ca rata de comercializare si o bautura foarte populara in intreaga lume. Detalii

  • De la recoltarea boabelor la ceasca de cafea

    De la recoltarea boabelor la ceasca de cafea

    Cafeaua este o planta. Totusi, inainte de aputea fi savurata, aceasta trebuie sa treaca printr-un anumit numar de procese si sa parcurga mii de kilometri. Boabele de cafea provin din micile fructe rosii ale arborelui de cafea. Fiecare fruct contine de obicei doua seminte, boabele de cafea. Exceptie face arborele de cafea Peaberry, ale carui fructe contin doar o boaba. Aroma cafelei este de fiecare data alta, in functie de locul unde creste arborele care o produce. Solul, climatul si altitudinea la care este cultivata afecteaza gustul cafelei. Detalii

Transport gratuit

Transport gratuit

pentru comenzi mai mari de 350 lei (TVA inclus)

Detalii
Cadouri

Cadouri

Afla ce noutati avem si fa o surpriza celor dragi.

Detalii
Testimoniale

Testimoniale

Afla ce spun clientii despre produsele noastre.

Detalii
Magazin atestat GPec Viziteaza magazinul BizCafeShop.ro pe ShopMania